Finn Jensen hedrades som ny hedermedlem i Bankeryds Fotoklubb

På Månadsmötet i mars 2015 var en av initiativtagarna till att Bankeryds Fotoklubb bildades och dessutom klubbens första ordförande både hedersgäst och föreläsare. 

På sidan om klubbens historia kan man bl.a. läsa följande: 

"Bankeryds Fotoklubb hade sitt första konstituerande sammanträde tosdagen den 6 mars 1952 på Romedahls Konditori i Bankeryd.

Sammanträdet öppnades av Carl-Gustav Öhman och Finn Jensen m fl. Vid mötet anslöt sig 14 medlemmar. Medlemsavgiften var 10:- per år och skulle erläggas halvårsvis med 5:-.

Redan vid första mötet efterfrågades instruktion i fotografering. Finn Jensen lovade att ge en orientering vid nästa möte. Beslutades att kalla till möte medelst affischering.

I styrelsen valdes Finn Jensen till ordförande, Lars-Åke Lindberg blev kassör och Nils Andersson utsågs till sekreterare.  Lars-Ove Andersson och Allan Holst blev revisorer. Den 26 mars 1952 invaldes i styrelsen även Carl-Gustav Öhman och Hasse Isaksson." 

Finn Jensen är Född i Randers, Danmark. Under andra världskriget var han med i motståndsrörelsen och kom att fly till Sverige. Han kom att arbeta på Penselfabriken Perfect AB i Bankeryd. Förenade sig 1944 med Den Danske Brigade (Danforce) som kommandosoldat. Senare utbildade han sig inom foto- och filmbranschen, datateknik med mera. Startade 1955 'Finns Foto' i Bankeryd. Även engagerad för SOS Barnbyar och intresserad av att bygga flaskskepp. Finn har också skrivit en bok som heter:
Finn ett liv. Uppgifterna i det här stycket är hämtade från en beskrivning av Finn Jensen som författare i Svensk Filmdatabas.

Fotoatlejen "Finns Foto"  låg i den lokal på Kortebovägen 44 som fortfarande fungerar som klubblokal för Bankeryds Fotoklubb.

På Månadsmötet fick Finn Jensen mottaga ett Diplom som bevis på att han nu är en i den exklusiva skaran bland Bankeryds Fotoklubbs Hedersmedlemmar  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln