In Memorian: Arne Gustafsson 1946-2018

Arne föddes 1946 och växte upp på söder i Jönköping. Han gick med i Jönköpings Fotoklubb ganska tidigt, men gick snart över till Bankeryds Fotoklubb. Han blev snabbt driven i mörkrummet och hade stor framgång i klubbens interna tävlingar. Han ville dock mer och började tävla inter-nationellt och fick även där fina vinster, bl.a 3:a i Nikons tävling och vinst i en stor tävling i Köpenhamn.

Han var ordförande i Bankeryds Fotoklubb under ett antal år och en bidragande faktor till att få hit utställningar med Henri Cartier Bresson och Ansel Adams. Att vi säljer en almanacka idag är till stor del Arnes förtjänst.

Arne har haft en mängd utställningar kors o tvärs i landet och givit ut ett antal böcker, däribland Byn retur, där han fotograferat människorna i en by utanför Landsbro där han och Inga-Lill hade en stuga i ett antal år. Han återkom senare och fotade från samma platser och samma människor, de som levde vill säga, därav bokens titel.
Han var aktiv in i det sista och skulle ha ställt ut på Vandalorum samma vecka som han begravdes.

Text och Bild: Leif Johansson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln