Mars 2021 - digitalt
Jury:                         Motto: Fritt

1. Leif Arvidsson
"Ingrid W"

och vinner därmed denna klass. En bild som känns väldigt äkta. Hennes handske om rosens stjälk ger äkthet åt en bild som lätt kunde ses som arrangerad. Inget fel med arrangerade foton men detta har hela tiden varit min favorit. Eller i alla fall en av dom. 2. Bo Svensson
"Grodan Boll"

Grodan som nästan kunde vunnit. Snyggt framkallat och max skärpa i ögat. Grinig som man är sedan urminnes tider så föll nog bilden ned till plats nummer 2 på grund av att grodan ligger allt för centralt i en annars snygg komposition.


 3. Berndt Tenlid
"Fjällgölen"

ilden som hela tiden fångat mitt intresse. Någon tycker kanske den är lite enkel? För mig har den framkallat känslan av jag vill se den i färg. En för mig annars ovanlig upplevelse. Väldigt bra ”mörkrumsarbete” med andra ord.


 

Maj 2021 - digitalt             Helar resultatlistan med kommentarer i Bloggen.
Jury: Alfta -  Ljusdals FK                Motto: Fallfärdigt     

1. Margareta Unemyr ”Bortglömd”

Skön bild, blicken dras till gavelfönstret och ut genom det öppna.


 

2. Göran Unemyr
”Hål i taket”

Fint ljus genom hålet i taket. Det är linjer och ljusstrålen som gör bilden.


3. Mats Persson ”Rotavdragsprojekt”

Har något som tilltalar men ändå inte, men fallfärdigt är det utom tvivel. Mjukt, hårt, rakt och krokigt.
 

September 2021 - digitalt 
Jury: FK Oktav                        Motto: Genomskinlig1. Margareta Unemyr
"Gammalt glas"

Det vackra motivet i bakgrunden som har förstärkts av det gamla glaset, som skapar ett konstverk av bilden. Här är genomskinligheten påtaglig. Spröjsen är rätt placerad i bilden. Skiftningarna i gammalt glas ger fina effekter.  Spröjsen förstärker bilden. Grattis till en mycket fin bild.2. Monica Engstrand
"Bubble"

Fantasifullt motiv, här är något på gång - en bubbla växer. Skön bild med fin komposition. Fint med den tuffa beskärningen. Bra skärpa i såpbubblan, verkligen genomskinlig. Bra utförande av temat.
 
3. Göran Unemyr
"Sprucket glas"

Fin svart-vit tonskala och bra komposition. Han blickar ut i världen just genom hålet i glaset. Passar i temat. Väldigt stämningsfullt. Undrar vad han tittar på?