Mars 2016 - digitalt
Jury: FK Aros, Västerås    Motto: Fritt







1. Erik Schalin
    "Connect"


Härliga färger, Hela bilden har en patina, Naturligt avslappnad vardagssituation med damen, hunden och den moderna mobilen som bryter av mot den gamla lunken. Vilken telefonoperatör har kontakt där. Grattis till förstaplatsen i färgklassen

2. Tommy Karlstedt
    "Bangården


Spännande bild med bra ljus i hela bilden med mystiskt djup. Dramatisk i sin stillhet. Fotografen har lyckats få till en dramatisk bild trots det stillastående motivet



 







3. Bo Svensson
    "Frosty"


Kul, frostigt hundporträtt med bra skärpedjup.









 

Maj 2016 - digitalt
Jury: Skillingaryds FK  Motto: Fordon







1. Tommy Karlstedt
"Spår av bil"


En fartfylld bild med fint linjespel. Observera att ljusspåren på vägbanan upprepas i de hjulspår som finns i gräsytan. Någon i juryn påpekade att han tyckte att ljusspåren borde ha börjat direkt i skogsbrynet. Vi tyckte också att den vita skylten mitt i bilden störde något. Det var dock ingen tvekan i juryn att detta var vinnar- bilden. Även om vi inte såg bilen i bilden var bilens närvaro så påtaglig i bilden att den väl uppfyllde mottot.







2. Mats Persson
"Svensk fransos"


Det här är en läcker bild som man verkligen hajar till inför. Få färger ger en mycket stark färgverkan. Bra utsnitt. Motorhuvens galler speglar sig fint i stänkskärmen. 










 

3. Monika Engstrand
"Uppfinningsrikedom"


En kul bild där man fascineras av fordonsbyggarens fantasi. Den gula skylten på vagnen harmoniserar fint med de gula trottoarkanterna. 











 

September 2016 - digitalt 
Jury: FK Norrköping Motto: Njutning








1. Janet Tenlid
"Höjdpunkt"


Stämmer med temat. Kompositionen tilltalande med både placering av mannen och en lugn bakgrund. Väl avvägda färger.  Speglar en stund av njutning.







2. Berndt Tenlid
"Konnässören"


Sommar, kexchoklad och en gräsbacke, mer sommar och njutning blir svår att hitta. Barnet är uppslukat av sin choklad och är i sin egen värld.

3. Anders Lundgren
"Njutbar morgon"


Känslan och färgerna med det lätta morgon-diset. Fångar temats känsla, en harmonisk bild med fina färger.