Mars 2021 - digitalt
Jury:  Bengt Svensson Vårgårda FK                      Motto: Fritt1. Anders Lundgren
"Knut"

Bofinken Knut intog direkt en av de översta platserna i denna tävling. Det finns som oftast flera bra saker som gör att en bild attraherar en betraktare. Fågelns egen riktning stämmer överens med grenarnas och allra finaste grejen i kråksången är Knuts färg harmonierar till 100 % med färgerna i bokskogen. En av de bästa bilder jag sett i år men vi är ju bara i februari…..


 
2. Göran Unemyr
"Mandelblom"

Detta är en bild ide´ som jag själv aldrig skulle komma på. Antingen hade det blivit blommorna eller modellen. Så nu kan ni ju tänka tillbaka på vinnarbilden i svartvitt. Kom denna då tvåa för att den har samma ingredienser? Nej absolut inte. Snyggt jobb helt igenom. Vita blommor och vita prickar i sjaletten ramar in ett vackert öga (och ögonvita) med superskärpa.
 3. Bo Svensson
"Agility"

Action till 100%. Perfekt skärpa på ”papillonnens”  fokuserade blick. Handledaren däremot i mer oskärpa vilket understryker att fotografen valt stor bländare och en snabb tid. Föredömligt uppbyggd bild. En bild på en agilitytävling blir inte så mycket bättre än så här. Plus att det renderar till tredje pris.

 

Maj 2021 - digitalt
Jury: Alfta - Ljusdals FK                Motto: Fallfärdigt

1. Göran Unemyr 
"Renoveringsbehov"

Färgexplosion. Ljuset som gör bilden, ögat dras till den fina skorstenen, renovering av stugan behövs men bilden förskönar.
En klar 1:a plats.

2. Mats Persson ”Färdigt fall”

Jättefin, få färger, linjer, bra komposition. Olika strukturer. 

3. Anders Lundgren ”Nystädat”

Skön bild, få fina färger. Undrar vem som har städat. 

September 2021 - digitalt 
Jury: FK Oktav                     Motto: Genomskinlig     
1. Anders Lundgren

"Under ytan"

Härlig bild där ljuset faller precis på ett näckrosblad. Bra komposition. Det gula bladet är bra placerat i bilden och under ytan skapar näckrosbladen och skaften ett fint mönster. Fotografen får fram på ett fantastiskt sätt att trots att materialet, vatten, är genomskinligt så kan mycket dölja sig på djupet. Känsla av mystik. Den här bilden skattades högt av alla fotografer som var med och bedömde bilderna. Grattis!
     
2. Bernt Tenlid
"Ridå"

Vattenridån är helt genomskinlig så det passar bra i temat. Rinnande vatten är alltid spännande och ger liv i bilden och de olika bakgrunderna bjuder på något intressant.  Den ljusa plankan lyfter fram ett ljus i bilden. Världen genom vatten. Löven förstärker bilden av genomskinlighet. Fin rörelseoskärpa, välexponerat, symetriskt.
 
3. Margareta Unemyr
"Färglada maneter"

Minst sagt färgglada en vacker bild fångad i rätt ögonblick. Bilden visar hur man ser igenom Maneten och får fram hur fantastiska varelser det finns i vår natur. Maneterna ligger fint i en diagonal och ser ut att sväva ut mot höger i bilden. Välexponerat, bra skärpa och vackra färger.