April 2019 - färg
Jury: Lärare och deltagare på Fotoskolan, June Folkhögskola      Motto: Fritt1. Leif Arvidsson
"Spaningsflyg"


Det som gör bilden till en vinnare är timingen! Fågeln, som är helt centrerad göär hela bilden. Bilden är snyggt uppbygd i sin enkelhet med fyra lager som delar bilden. Sand,valrossar, hav och himmel. Bilden har välbalanserade färger. 
 


2. Göran Unemyr
"Snorunge"


Ett mycket intressant porträtt i en spännande miljö. Påminner om målningen "Det gråtande barnet". Bra ögonkontakt och närvaro i bildenoch det mjuka ljuset passar bra till bildens innehåll


3. Bernt Tenlid
"Trappa i Billbao"


Oväntade färger med intressanta former. Ett spännande utsnitt där de symmetriska trapporna bildar ett härligt grafiskt mönster.
 

Oktober 2019 - färg
Jury: Besökare Hembygdsgården, Hovslätt.                                    Motto: Kurvig


1. Berndt Tenlid
"Vågfront"
139 röster

 


2. Monica Engstrand
"Mamma Kurre"  
79 röster


3. Erhard Gollenia
"Hassafallen"
76 röster

December 2019 - färg
Jury:  Skellefteå FK                                   Motto: Street photo
1. Leif Arvidsson
"New look"


Grattis, denna stack ut direkt. Ett härligt fångat ”stilla ögonblick”, där kombinationen med texten gör allt. Var för sig skulle detta inte vara vinnarbilden, inte heller med en leende kille tittandes i kameran. Hans bistra min och texten gör detta till vår vinnarbild. Grattis till ett kul (och bistert) fångat ögonblick. 

2. Margareta Unemyr
"Bye bye"


Fint ljus och ett fint fångat ögonblick. Bilden ger en gammaldags känsla och var en bild vi direkt tyckte om. Det fanns tankar om att den kanske är något mycket vinjetterad, vilket inte störde alla och är en smaksak. Grattis till en andra plats. 


 


3. Karin Lundgren
"På vägen"


Härligt med bilder som väcker mycket frågor. Vad är det som händer i bakgrunden? Det mjuka barnet, den hårda gatan. Mamman i telefon, har hon koll? Samtidigt är det fint med ”det fria barnet” som tryggt kryper bredvid sin mamma. Snyggt fångat och grattis till tredje plats.