April 2021 - färg
Jury:  Husums FK                                Motto: Bil/bilar


1. Margareta Unemyr
"Morgonrodnad"


En bilkö, en originell idé där frågan direkt blir-varthän och varför. Uppenbarligen i öknen och ser vid en första anblick ut som armébilar åtföljda av ett par fotografer eller journalister. Bra ljussättning och fin komposition ger en känsla av spänning i bilden. Krig eller fred? Bra beskuren och jag fastnar i bilarnas placering och konstaterar vid närmare studium att det kanske är fråga om en familjeutflykt eller just fotograferna som är ute på en fotoresa vilket ger en extra dimension till bilden! Viktor Rydberg skaldade ”Vadan och varthän” och stämmer verkligen i detta fall. En enhetlig färgskala där de belysta bilarna och deras tända strålkastare förstärks av linjerna i landskapet. Bra valt i panorama format.                                     Balanserat utsnitt med fantastiska färger och ljus. Härliga linjer.2. Leif Arvidsson ”Fairlane 56”

Bra tagen bild med fint ljus. Välkomponerad. Man undrar hur länge bilen stått utan ett framhjul. Här finns mycket att upptäcka, men bilens placering gör att upptäcktsfärden startas där. För att bli körklar behöver den åtminstone ett nytt framhjul. Trevliga färger och en tydlig diagonal genom bilden.

 


 
3. Göran Unemyr ”Veteran”

Jag finner en stolthet och delar av en fotograf som kanske är en del av bilden. Ett väl genomfört arbete, med viss djärvhet, från början till slut. Bra färgåtergivning och med respekt för ”originalbilden”. Utmanar betraktaren då Agaven vid vänster framhjul står för livet och kontrasterar väl, samtidigt som stenarna bakom bilen ger kontinuitet i kompositionen och bidrar till en majestätisk känsla där ”gammalt möter nytt”.                                                           Välkomponerad, och framför allt, väl bearbetad i bildredigeringen.  

Oktober 2021 - färg
Jury: Allingsås                              Motto: Fritt
1. Monica Engstrand
"Meditation"

En av fotografen mycket väl sedd och tagen bild vilken skapar många frågor om  ”vad föreställer bilden egentligen”. Bilden är väl exponerad och med många detaljer som man hittar efterhand som man studerar bilden.
En given ETTA,  stort GRATTIS!2. Göran Unemyr
"Pälsjägaren"

Tufft att förlora med en sådan här bild, fotografen har lyckats mycket väl med ljussättning, komposition vilket framhäver ”gubbens klurighet”.
3. Mats Persson
"Interiör med budskap"

Tekniskt sett jättebra intill perfekt bild, och med mycket god skärpa över hela bilden.
Ett ljusspel som lyfter motivet.
Dörren som lämnats öppen ger ytterligare en dimension, kanske detta är budskapet?


 

December 2021 - färg
Jury: Bildgruppen Prisma Hallstahammar     Motto: Blå timmen1. Berndt Tenlid
"Cefalu"

Lugn och harmonisk bildkomposition som väl följer temat. Stranddiagonal som förgrund, blicken följer havsviken och horisontallinjen och dess möte i bildens högra triangelkant. 2/3 delar himmel. 


 
2. Lars-Ove Andersson
"Stänk av rött"

En uppvisning i tredjedelsregeln. Både kors och tvärs. Snygg spegling av fyrens ljus. Följer temat väl
 
3. Leif Arvidsson
"Kväll i januari"

Ännu en uppvisning i tredjedelsregeln, kors och tvärs. Snygg siluettbild. Effektfullt med det gulröda solljuset.