April 2019 - svv
Jury: Jury: Lärare och deltagare på Fotoskolan, June Folkhögskola          Motto: Fritt


1. Bernt Tenlid
"Uttråkad"


En mycket fin svartvit redigerad bild med en mycket bra komposition. Bilder väcker känslor och tankar. Vad tänker han på? Var kommer alla blåmärken på benen från? Varför är hans skor rena? En bild som man kan titta länge på.

 2. Mats Persson
"Morgonstämning"


En drömsk bild med det fina ljuset och dimman. Bra kontrast i bilden. Bra val av papper som gör att bilden ser ut som en målning och som att man tittar in i en annan verklighet. 
3. Leif Arvidsson
"Bonde"


En mycket bra dokumentär bild som känns genuin och äkta. Ansiktsuttrycketkänns spontant och visar på stolthet och glädje. Bilden passar mycket bra i svartvitt och redigeringen är mycket bra

Oktober 2019 - svv
Jury: Besökare Hembygdsgården, Hovslätt.                      Motto: Kurvig1 Göran Unemyr
"Min kurviga maskin"
144 röster


2. Daniel Steen
"Svart sotis springer"
120 röster

 

3. Leif Arvidsson
"Fyren När Gotland"
85 röster

 

December 2019 - svv
Jury:                                Motto: Street photo

1. Karin Lundgren
"Dålig sikt"


Här har fotografen fångat ett fantastiskt ögonblick. Den är tekniskt bra och en streetbild där det verkligen händer något. Med alla de bubblorna skulle vi också ha blundat. Det är en härlig kontrast i bilden. Skylten som störde oss inledningsvis fick även den en mening, då man verkligen slösar med såpan. Grattis,  till första platsen!
 


2. Bernt Tenlid
"Undrar"


Grattis till en andra plats. Ett foto med med mycket fina former, fint ljus, den är stilren och har en fin komposition. Den vandrade lite upp och ner, men fastnade mer och mer. Det var många funderingar kring vart fotot är taget. Grattis igen!

 

3. Bengt Eriksson
"Dyr felparkering"


Ett fångat ögonblick med väldigt många detaljer, en vardaglig berättelse där de förbipasserande funderar över vad som hänt. Bilden hade vunnit på om någon person eller något i bilden stuckit ut lite mera. Grattis till en tredje plats.