April 2021- svv
Jury: Husums FK                        Motto: Bil/bilar1. Leif Arvidsson
”Min cheva”


En intressant kombo med mannen som kommer in från höger – med all hjälp som kan behövas. Budskapet är tydligt och fin fångat, på rätt palts i rätt ögonblick. Bra bearbetad med fin grundbild, fina detaljer och fint beskuren. Välkomponerad bild med en tydlig diagonal genom bilden. Formatet ger utrymme för intressanta delar i omgivningen och bilen är lämpligt placerad. Bra konvertering till svart/vitt. En bild som har det mesta. Fin gråskala. En fantastisk kreativ bild som man har svårt att släppa. Hur går det för honom? Hur länge har han hållit på? Kommer han att lyckas?                                     Man skulle vilja stanna och se hur det går för honom.

2. Berndt Tenlid
”Vadan och varthän”


Förutom en intressant vägkorsning, gillar jag att bilarna är just svarta och vita. Det kvadratiska formatet avgränsar tydligt området där bilarna är på väg åt alla håll, i en slags organiserad oreda där pilarna visar vägen. Väl genomförd konvertering till svartvit. Imponerande att fotografen har fyllt bilden med dessa bilar inom ”ramen”.


 


3 Lars-Ove Andersson ”.Växtbubbla”

Bilden ger mig en känsla av utsatthet. Bra exponerad som ger harmoni i bilden och likaså fin komposition med vägen, havet och bergskedjorna. Framhäver en känsla av att man kan vara utsatt på många sätt. I bildkompositionen är bilen bra placerad längs den genomgående diagonalen. Bilens lite mörkare svärta får den att sticka ut från den ljusare bakgrunden. En bild med bra skärpa och fokusering. Bilen fångar ens intresse om vad har hänt och varför den fortfarande är kvar.  

Oktober 2021 - svv
Jury: Allingsås FK                             Motto: Fritt

1. Margareta Unemyr
"Med blomma i håret"

Skarpt porträtt! Mycket god ljussättning och efterbehandling.
Djup svärta med god teckning i både skuggor och högdagrar.
Gott hantverk av fotografen, GRATTIS!
 


2. Karin Lundgren
"Tusensköna"

Ett djärvt vår porträtt av ett typiskt vårtecken. 
Bilden uppvisar dramatik och mjukhet på samma gång. 

3. Bendt Tenlid
"Synliggjord"

En enkel vägg kan berätta så mycket, här på grund av linjeföringen och ljuset.       Gott exponerad och bildbehandlad.
Dock vill vi anmärka på den mindre bra kloningen som gjorts på dörren längst upp.

NOT: Enligt fotografen finns ingen kloning. Det är ett skynke som hänger innanför glaset

December 2021 - svv
Jury: Bildgruppen Prisma Hallstahammar                              Motto: Sagolikt1. Göran Unemyr
"Sagan, Game of thrones"

Alla föll direkt för den bilden. En overklig, sagolik miljö med de två ljust klädda flickorna rätt placerade mot den trollska mörka bakgrunden och de slingrande stammarna som inramning.
Det är en spänning och förväntan i bilden. Bra ljus, bra teknik och helt rätt bild för temat ”Sagolik”. En värdig segrare.
 
2. Monica Engstrand
"Sagoprinssesan"

En mjuk, vacker, varm bild med bra ljusbehandling och snyggt kopierad        på ett matt papper. Den gråflammiga bakgrunden fann vi något dominerande och bilden skulle nog vinna på en beskärning upptill och till höger, och ge huvudmotivet mer uppmärksamhet.
3. Margareta Unemyr
"Prinsessan svarade ja"

Ett par i en spännande, sagolik och vacker miljö. Bra berättelse som kan tydas på flera sätt. Vart det ett ”ja” eller ”nej”? Bilden ganska hård i kontrasten och kopierad på blankt papper, vilket inte stämmer så bra ihop med berättelsens innehåll.