April 2020 - färg
Jury: Halmstad Fotoklubb    Motto: Udda antal 3 eller flera

Eftersom redovisning inte kunde ske vid mötet i april kan du läsa hela resultat- och  deltagarlistan nedan. 1. Leif Arvidsson
"Rock Restaurant"


Vi tycker att fotografen har fångat de här barnen, i sin för oss ovanliga miljö, på ett förträffligt sätt. En fin skildring av en intressant plats och dess invånare och deras naturliga glädje. Det udda antalet barn i miljön med den något udda restaurangen, har blivit en mycket tilltalande bild. 2. Monica Engstrand
"Trygghet"


Här har vi ett fint familjeporträtt som visar varje individ på ett bra sätt. Fem apor är absolut ett udda antal. Mycket bra komposition och bra skärpa i bilden, som utstrålar både ömhet, värme och  trygghet. Snyggt jobbat av fotografen. 


 

3. Göran Unemyr
"Tre trallande jäntor"


Vi gillar tjejernas och fönstrets placering i bilden. Det är en spännande bild med inte bara fina färger, utan också kul kontrast mellan de slitna husen och de stilfulla moderna tjejerna. 
Även tjejernas placering av sina händer tål att studeras. Ja verkligen tre udda tjejer i ett fönster i en udda miljö. 

Oktober 2020 - färg
Jury: Kisa FK                                       Motto: Fritt1. Anders Lundgren
"Efter stormen"


Bergen ser tillåtande/inbjudande ut och molnen som speglar sig i bergskrevan fylld med vatten, man kan anta att det varit storm att döma av molnen. Fina färger och en harmonisk bild. 

2. Margareta Unemyr
"Pojken i fönstret"


Kontrasternas bild. Jag blev tagen av bilden då vårt samhälle tar för givet att alla har leksaker men med uppfinning så kan detta vara lika värdefullt och fantasin har inga gränser. Fint djup i bilden och ögon som talar.
 


3. Karin Lundgren
"Lilla Linnea"


En skir bild med fin oskärpa i bakgrunden. Blomman äger bilden, fint  att de små ”fjunen” som framträder.

 

December 2020 - färg
Jury: Focus, Örebro                                    Motto:Två dominerande färger

1. Monica Engstrand 
"Red and blue"

Med en kreativ tanke skapade fotografen en bild med fart. Det tog en stund innan man förstod vad bilden föreställer. Är det dubbelexponering eller bara lång slutartid? 

2. Per-Olof Gäddlin
"På kammen"

Pampigt landskap, fin diagonal, intressanta detaljer, suvuräna färgfält. De små människorna visar också storleken av sanddynen. 
Är det möjligtvis Oman?
Vi diskuterade ifall bilden skulle tjäna på mer färgmättnad.3. Anders Lundgren "Myrspov"

Kommentar:
Fint fångad myrspov. Intressant komposition och lågt perspektiv. Fin balans med rörelsen i vattnet.