April 2020- svv
Jury:  Halmstad Fotoklubb        Motto: Udda antal 3 eller flera

1. Margareta Unemyr
"Livet på en pinne"


Stilren bild med tre ägretthägrar. De är tre, de är lika och de sitter på pinnar. Och allt kommer igen en gång till som reflexer i vattnet. Varje fågel har sitt eget uttryck som gjorde att juryn även såg en viss humor i den vackra fågelbilden. 2. Leif Arvidsson
"Almas kompisar"


Mycket fint ljus i bilden som dessutom är snyggt och klassiskt komponerad. Barnens placering gör att de framträder skarpt mot den oskarpa bakgrunden. Vi tycker om svartvitarbetet.

 
3. Mats Persson
"Snövits spiselkrans"


Sju koppar? Visst måste det vara Snövits häll.Det är mycket vacker ton i den här bilden, som också har en intressant komposition. Vi tycker det är ett vackert stilleben som på ett bra sätt tolkar temat "Udda antal".

Oktober 2020 - svv
Jury: Kisa FK                                  Motto: Fritt

1. Margareta Unemyr
"Bruden"


En avslappnad bild med fin lugn bakgrund, vindens spel med brudens  sjal som följer vinden.

 

2. Anders Lundgren
"Ölands Brygga"


En spännande bild som ger fantasi. Skiljelinje mellan vatten och land gör att det ser ut att vara is och det är häftigt att stenar under vattnet syns. En lugn och harmonisk bild.          Men var är bryggan då det var det som angavs som text till bilden?
3. Karin Lundgren
"Hålla Tråden"


Man brukar säga att ensam är stark. Här är det spindelnätet  som håller ihop med styrka och visst är det fiffigt. Fint focus på tråden, daggdroppar på blom-bladen ser skira ut.


 

December 2020 - svv
Jury:  Fotoklubben Focus Örebro                              Motto: Geometriska former

Göran Unemyr 
"Bara geometri"


Stämningsfull bild med fin gråskala, bra balans och harmoni. 
Ljuset som sipprar in genom fönstret gör bilden mer intressant. 
Vi diskuterade om det svarta övre högra hörnet dominerar för mycket. 

Michael Alder
"Stenkonst"


Väldigt vacker bild. Här får fantasin fritt spelrum. Bilden kanske hade vunnit på att beskäras mer i överkant. Bilden för tankarna till tänder på ett stort djur, t.ex. dinosaurie.

 
Berthil Johansson
"Hasle rökeri"


Intressant linjespel, blicken dras mot den svarta triangeln. Skulle också kunna uppfylla mottot ”minimalism”. Vi funderade på om triangeln i nederkant också gick ihop.